سلام و عرض ادب خدمت تمامی کاربران شهر اسکیت. در این مطلب به طور کامل به معرفی اسکیت و زیرشاخه ها یا رشته های اسکیت می پردازیم. بنده خودم زمانی که نوجوان بودم علاقه زیادی داشتم که مطالب مربوط اسکیت را دنبال کنم، اما متاسفانه مطالب مفیدی توی فضای وب گذاشته نمی شد. همچنین بعد از اینکه به مربیگری و آموزش اسکیت پرداختم والدین زیادی از من سوال می پرسیدن که چه رشته ای فرزندمون به صورت تخصصی کار کنه. من اینجا بود که یک ساعتی در رابطه با تمامی رشته های اسکیت توضیح می دادم و ازشون میخواستم که انتخاب رشته تخصصی رو به فرزندشون بسپارن. علاقه مهمترین عامل و استعداد کمترین تاثیر در شکوفایی کودکان شما دارد پس سعی کنید با مطالعه این مطلب و نشان دادن ویدیو از گرایش های مختلف اسکیت دید فرزندتون به انواع رشته های اسکیت باز کنید تا انتخاب بهتری داشته باشد.

 

تاریخچه پیدایش اسکیت

در سال 1763 مرلین ژوزف از بلژیک اسکیت را اختراع کرد. اقای ژورف با کفش های اسکیت خود به یک مهمانی در لندن که دعوت شده بود رفت و در آن مهمانی یک آینه گران قیمت را شکست و مجبور به پرداخت خسارت شد. بعد از آن موسیو پتیبلدی که فرانسوی بود نوع دیگری از اسکیت را اختراع کرد و میخواست با آنها به اجرای حرکات نمایشی پاتیناژ انجام دهد اما متاسفانه نتوانست. در قرن 19 و اوایل قرن 20 اسکیت رواج و رشد چشمگیری پیدا کرد.

 

انواع اسکیت کفشی

1) اسکیت کواد quad skate

به اسکیت هایی گفته می شود که شامل 4 چرخ موازی با هم هستند. به این اسکیت ها دربی اسکیت نیز گفته می شود (derby skate) این اسکیت ها بیشتر برای اسکیت نمایشی و تفریحی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

رشته های اسکیت | کواد اسکیت

 

2) اسکیت اینلاین inline skate

اسکیت اینلاین یا خطی به اسکیت هایی گفته می شود که معمولا شامل 3 الی 5 چرخ هستند و تمامی چرخ ها در یک خط بوسیله تیغه اسکیت قرار گرفته اند. امروزه اسکیت اینلاین رشد چشمگیری داشته و به انواع اسکیت و شاخه ها تقسیم می شوند.

 

رشته های اسکیت اینلاین اسکیت

 

انواع رشته های اسکیت

1) رشته اسکیت سرعت

در این رشته اسکیت سواران از چرخ های بزرگ و با سرعت بالا استفاده می کنند. رشته اسکیت سرعت یکی از مهیج ترین رشته های اسکیت است که در آن اسکیت سوارن با تمرین و یادگیری تکنیک های متفاوت یاد می گیرند که چگونه با حداکثر سرعت ممکن حرکت کنند و در عین حال انرژی کمتری بسوزانند.

زیر شاخه های اسکیت سرعت

  1. تایم تریال
  2. تیم تایم تریال
  3. الیمینیشن
  4. استقامت

 

رشته اسکیت سرعت

 

 

2) رشته اسکیت رولبال

در اینه رشته اسکیت سواران به دو تیم 6 نفره که هر کدام 6 بازیکن ذخیره نیز دارند. این رشته ترکیبی از رشته هندبال، بسکتبال و اسکیت است. در رشته رولبال بازیکان می بایست بدون وارد شدن به فضای مشخص شده 6 متر توپ بسکتبال را به دروازه حریف بیاندازند.

 

رشته اسکیت رولبال

 

 

3) رشته اسکیت فری استایل

رشته اسکیت فری استایل خود شامل 6 زیر شاخه می شود. همانطور که از نام این رشته پیداست این رشته شامل آزادی و تنوع بسیار بالایی است از این رو به آن freestyle می گویند. این رشته شامل سرعت، پرش، حرکات نمایشی و چرخشی، ترمز های نمایشی و غیره است. برای دیدن آموزش رشته اسکیت فری استایل اینجا کلیک کنید. برای آشنایی کامل با این رشته مقاله معرفی رشته اسکیت فری استایل را مطالعه کنید.

شاخه های رشته اسکیت فری استایل

  1. کلاسیک
  2. بتل
  3. پیر کلاسیک
  4. اسپید اسلالوم
  5. جامپ
  6. اسلاید

 

رشته فری استایل

 

4) اسکیت هنری

اسکیت هنری همانند اسکیت روی یخ یا پاتیناژ است اما بوسیله اسکیت های رولر (کواد یا اینلاین) انجام می شود. در رشته اسکیت هنری بازیکنان به اجرای حرکات نمایشی همراه با نواخت آهنگ می پردازند که می تواند به صورت انفرادی، دونفره یا تیمی باشد.

زیر شاخه های اسکیت هنری

  1. رشته آزاد
  2. رشته رقص
  3. رشته اجرای هماهنگ
  4. رشته کر
  5. رشته کوارتر (4 نفره)

 

 

5) رشته اسکیت هاکی

در رشته اسکیت هاکی بازیکنان به دو گروه 5 نفره که شامل 4 بازیکن و یک دروازه بان می شود تقسیم می شوند و در دو نیمه 25 دقیقه ای و استراحت 5 دقیقه ای بین دو نیم به رقابت می پردازند. در این رشته تماس بیش از حد بازیکنان با هم بر خلاف دو گرایش رینک و ایس هاکی خطا محسوب می شود.

زیر شاخه های اسکیت هاکی

  1. رشته رینک هاکی
  2. اینلاین هاکی
  3. آیس هاکی

 

 

6) رشته اسکیت رولر فری استایل اگرسیو

در رشته اسکیت اگرسیو اسکیت سواران با اسکیت های مخصوصی که بدنه بسیار مقاوم و سنگینی  و چرخ ها کوچک و نرمی دارند به اجرای حرکات روی وسایل ورزشی مخصوص شامل رمپ ها، شیب ها، میله ها و سکو ها می پردازند. این رشته با توجه به قوانین به گرایش های مختلفی تقسیم می شود. به طور کلی رشته رولر فری استایل اگرسیو یکی از رشته های اسکیت است که بسیار مهیج و در عین حال پر خطر است از این رو استفاده از لوازم ایمنی مخصوصا کلاه در مسابقات رسمی اجباری است. به طور کلی مسابقات در رشته اگرسیو به 4 گرایش تقسیم می شود که 3 تای آنها رسمی و یکی غیر رسمی است.

زیر شاخه های اسکیت رولر فری استایل اگرسیو

  1. پارک: همانطور که از نام این گرایش پیداست این گرایش مخصوص فضاهای مخصوص است در این زیر شاخه بازیکنان در دو نیمه یک دقیقه ای به رقابت با یکدیگر می پردازند.
  2. بست تریک best trick: در این بخش بازیکن باید بهترین حرکت خود را انتخاب کرده و به نمایش بگذارد داوران با توجه به سختی حرکت سخترین حرکت را انتخاب و نفر اول مسابقه مشخص می شود.
  3. ورت: این زیر شاخه نیز در half پایپ برگزار می شود و به صورت دو نیمه 1 دقیقه ای است.
  4. بیگ ایر: همانطور که از نام آن پیداست به بلندترین پرش ها اختصاص دارد در این گرایش نفرات برتر بر اساس میزان پرش بین 1 تا 3 مشخص می شوند.

 

 

7) رشته اسکیت آلپاین

در این رشته اسکیت سواران از سطح شیب دار شروع به مسابقه می کنند و پس از گذشت از پرچم ها به صورت مارپیج خط پایان را رد می کنند. در این رشته بازیکن اجازه دارد 2 بار به مسابقه به صورت انفرادی بپردازد و در اخر بهترین رکورد برای او ثبت می شود.

زیر شاخه های اسکیت آلپاین

  1. اسلالوم
  2. پارالل اسلالوم
  3. کامباین (ترکیبی)
  4. مسابقات تیمی

 

 

8) رشته اسکیت دانهیل

در این رشته که در مسیر های پرپیچ و خم و بیرون از شهر معمولا برگزار می شود، بازیکنان از بالای تپه یا جاده شیب دار به رقابت می پردازند و بازیکنی که بتواند زودتر بقیه از خط پایان عبور کند برنده مسابقه است.

 

 

5/5 - (2 امتیاز)