معرفی رشته اسکیت فری‌استایل و زیرشاخه‌های آن به طور کامل

بازدید: 2,670 بازدید
رشته فری استایل

سلام و عرض ادب احترام خدمت کاربران سایت شهر اسکیت. امروز قصد داریم به معرفی رشته اسکیت فری استایل بپردازیم. شما میتوانید برای آشنایی بیشتر با گرایش های مختلف اسکیت مقاله رشته های اسکیت را مطالعه بفرمایید. برای خرید اسکیت فری استایل اینجا کلیک کنید.

 

رشته اسکیت فری استایل

رشته اسکیت فری استایل یکی از شاخه های اسکیت است که خود به 6 زیر شاخه تقسیم می شود که شامل:

  1. کلاسیک classic
  2. بتل battle
  3. پیر کلاسیک pair classic
  4. اسلاید slide
  5. اسپید اسلالوم speed slalom
  6. فری جامپ free jump

معنای فارسی freestyle یعنی سبک آزاد که بیشتر علت نامگذاری تنوع و آزادی زیاد رشته اسکیت فری استایل است. در ادامه به طور خلاصه با تمامی این زیر شاخه ها آشنا می شویم.

 

1) فری استایل کلاسیک freestyle classic

در این شاخه بازیکن یک آهنگ به دلخواه خود که باید بین 1:45 ثانیه الی 2 دقیقه باشد انتخاب می کند. (بیشتر یا کمتر بودن از این حد 10 امتیاز منفی برای فرد ثبت می شود) سپس اجرای خود را بین 3 ردیف مانع با آهنگ هماهنگ می کند و بعد از اجرا داوران مسابقه که تعداد فرد دارند به او امتیاز می دهند. بازیکنان به نوبت اجرای خود را به نمایش می گذارند و با توجه به امتیازاتی که داوران برای آنها ثبت می کنند. در آخر رتبه بندی شده و در جدول نتایج نهایی گذاشته می شود.

جدول امتیازات رشته اسکیت فری استایل کلاسیک

امتیازات منفی

  1. زدن مانع: به ازای زدن هر یک مانع یک امتیاز از امتیازات نهایی فرد در رشته اسکیت فری استایل بخش کلاسیک کم می شود.
  2. زمین خوردن: اگر فرد به طور کامل به زمین بخورد و در روند اجرای او اختلال ایجاد کند 5 امتیاز منفی و اگر بخشی از بدن او فقط به زمین بخورد و تاثیر انچنانی در اجرای او نداشته باشد 2 امتیاز منفی برا او لحاظ می شود.
  3. تعادل از دست دادن: از دست دادن تعادل با توجه به نظر داوری بین 0.5 تا 1.5 امتیاز منفی دارد.
  4. افتادن لباس یا عینک و …: افتادن لباس مثل روسری،شال،کلاه،عینک و هر چیزی که مربوط با فرد وارد زمین شود در حین اجرا 2 امتیاز منفی دارد.
  5. استفاده نکردن از تمامی موانع (بیش از 5 عدد امتیاز منفی): این نوع پنالتی برای زمانی است که فرد از تمامی موانع استفاده نکند یعنی تمامی موانع را به طورت مارپیج یک بار از آنها عبور نکند البته زمانی این پنالتی در نظر گرفته می شود که بازیکن جمعا از 5 مانع استفاده نکند.

امتیاز دهی

امتیاز دهی در رشته کلاسیک به دو بخش امتیاز تکنیکال یا فنی و امتیاز آرتیستیک یا هنری تقسیم می شود. داوران در رشته کلاسیک اول امتیاز تکنیکال یا فنی فرد را در نظر می گیرند و بعد با توجه به امتیاز فنی فرد 10 امتیاز بالا یا پایین تر را برای امتیاز هنری او در نظر می گیرند، سپس امتیازات بخش هنری و فنی را جمع کرده و امتیازات منفی را از کل امتیازات کسر می کنند.

ملاک های امتیازدهی در بخش فنی

  1. سختی حرکت
  2. تنوع حرکتی: استفاده از تمامی خانواده های حرکتی حرکت پرشی،نشستنی،انعطافی،چرخشی و wheelling است.
  3. اجرای 8 حرکت کامل
  4. پیوستگی
  5. سرعت و نواخت

ملاک های امتیازدهی بخش هنری

  1. عملکرد بدن
  2. موزیک
  3. مدیریت حرکتی

 

 

2) فری استایل بتل freestyle battle

در این شاخه بازیکنان به گروه های 3 یا 4 نفره تقسیم می شوند و 2 تا 3 راند 30 ثانیه ای به اجرای حرکات بین موانع می پردازند. در این رشته بازیکنان باید سعی کنند مهارت خود را روی هر کدام از خانواده های حرکتی و تک حرکت به نمایش بگذارند و سپس داوران با توجه به مهارت هر کدام از بازیکنان به آنها رتبه ای در گروه می دهد، بعد از آن نفرات برتر اول و دوم به دور بعد راه می یابند.

امتیازات منفی

در این رشته با توجه به اینکه امتیازی توسط داوران داده نمی شود و فقط با هم قیاس می شوند امتیاز منفی وجود ندارد. اما اگر بازیکن مانع بزند،زمین بخورد یا تعادل خود را از دست بدهد روی نظر داوران تاثیر منفی دارد.

امتیاز دهی

امتیاز دهی در این گرایش وجود ندارد و فقط از روی قیاس رتبه بندی می شوند اما مواردی که در مورد امتیاز دهی بخش تکنیکال و عملکرد بدنی در بخش هنری گفته شد همه و همه ملاک های رتبه بندی بازیکنان در شاخه بتل است.

 

 

3) فری استایل پیر کلاسیک freestyle pair classic

در این شاخه بازیکن یک آهنگ به دلخواه خود که باید بین 160 تا 180 ثانیه باشد انتخاب می کند. (بیشتر یا کمتر بودن از این حد 10 امتیاز منفی برای فرد ثبت می شود) سپس اجرای خود را بین 3 ردیف مانع با آهنگ هماهنگ می کند و بعد از اجرا داوران مسابقه که تعداد فرد دارند به او امتیاز می دهند. بازیکنان به نوبت اجرای خود را به نمایش می گذارند و با توجه به امتیازاتی که داوران برای آنها ثبت می کنند. در آخر رتبه بندی شده و در جدول نتایج نهایی گذاشته می شود.

امتیازات منفی

امتیازات منفی این شاخه نیز همانند شاخه کلاسیک فری استایل است.

امتیاز دهی

1. امتیازدهی بخش  تکنیکال یا فنی

این بخش همانند بخش کلاسیک امتیاز دهی می شود

2. امتیازدهی بخش  آرتیستیک یا هنری

این بخش همانند بخش کلاسیک امتیاز دهی می شود.

3. امتیازدهی بخش هماهنگی

این بخش همانند بخش هنری وابسه به امتیازدهی فنی است و باید 10 امتیاز بالاتر یا پایین تر از امتیاز فنی کسب شده بازیکن داده شود.در این بخش 3 مولفه وجود دارد که بازیکنان با رعایت این موارد می توانند امتیاز بالاتری را از داوران کسب کنند.

  1. هماهنگی باریکنان
  2. هماهنگی قرینه
  3. فاصله بین بازیکنان

 

 

آموزش رشته اسکیت فری استایل همراه با ویدیو

 

4) فری استایل اسلاید freestyle slide

در این شاخه بازیکنان همانند شاخه بتل به گروه های 3 یا 4 نفری تقسیم شده و به اجرای اسلایدهای نمایشی می پردازند. همانطور که از نام این شاخه پیداست. بازیکنان در چندین راند به رقابت پرداخته و در اخر نفرات برتر به دور بعد راه می یابند.

 

 

 5) فری استایل اسپید اسلالوم speed slalom

در این شاخه از رشته اسکیت فری استایل بازیکنان با یک پا  و با سرعت بالا بین موانع حرکت می کنند. در شاخه اسپید اسلالوم speed slalom بازیکنان اول به صورت تک نفره بین موانع رکورد های خود را ثبت می کنند و سپس گروه بندی می شوند و به صورت دوئل با هم به رقابت می پردازند، در این رقابت بازیکنی برنده است که 2 راند از 3 راند را با زمان کمتری و خطای کمتری ثبت نماید.

 

 

6) فری استایل فری جامپ free jump

در این شاخه از رشته اسکیت فری استایل بازیکنان به ترتیب مشخص شده به پرش از مانع تعیین شده می کنند. ارتفاع مانع از یک سطح پایه شروع شده و به تدریج بالا می رود. بازیکنان باید بتوانند بدون اصابت با مانع از روی آن جهش کنند و بازیکنانی که نتوانند بعد از 3 بار تلاش بدون خطا از روی مانع عبور کنند از دور حذف می شوند. مسابقه تا حذف نفر اخر ادامه می یابد و نفرات اخر به عنوان نفرات برتر مشخص شده و بهترین رکورد ثبت می شود.

 

 

مسابقات در رشته اسکیت فری استایل

هر ساله مسابقات در رشته اسکیت فری استایل در سرتاسر جهان برگزار می شود این مسابقات با توجه به سطح به 4 سطح مختلف تقسیم می شوند. متن کامل و مرجع این قوانین سایت wssa است .

starter

این مسابقات در سطح یک مانع نقره ای برگزار می شود و پایین ترین سطح مسابقات در سطح جهان در رشته اسکیت فری استایل است.در این مسابقات به بازیکن اول 50 امتیاز تعلق می گیرد. این مسابقات می تواند فقط برای بازیکنان یک کشور یا به صورت ازاد برای بازیکنان خارجی باشد. این مسابقات به صورت غیر رسمی برگزار می شود و داوران و قوانین به صورت محلی است.

local event

این مسابقات در سطح یک مانع طلایی برگزار می شود و نیز همانند مسابقات startet  می تواند محدود به ورزشکاران یک کشور یا به صورت آزاد برای تمامی ورزشکاران باشد به نفر اول این مسابقات 100 امتیاز تعلق می گیرد.

prime event

این مسابقات که در سطح دو مانع طلایی برگزار می شود و به عنوان یک مسابقه اصلی در نظر گرفته می شود و به نفر اول 200 امتیاز تعلق می گیرد این مسابقات به صورت رسمی برگزار می شود و حتمی باید به صورت بین المللی و آزاد باشد. همچنین در این برگزاری این مسابقات هیچگونه محدودیت برای تعداد دفعات برگزاری در یک شهر در سال وجود ندارد.

main event

مسابقات بزرگ یا main events در این مسابقات به نفر اول 300 امتیاز تعلق می گیرد. این مسابقات بالاترین سطح از مسابقات جهانی در رشته اسکیت فری استایل را شامل می شود و همچنین محدودیت برای برگزاری در هر سال برای هر قاره به صورت 5 بار در اروپا، 5 بار در آسیا و یک بار در آمریکا وجود دارد بدین معنی که در هر سال برای دو قاره اروپا و آسیا 5 بار است و برای آمریکا یک بار است. نکته مهم دیگه در برگزاری و مجوز این مسابقات این است که کشور میزبان می بایست حداقل دو بار سابقه برگزاری مسابقات جهانی را داشته باشد و در شهری بزرگ که فرودگاه بین المللی دارد یا نزدیک به فرودگاه بین المللی است برگزار شود تا بازیکنان بتوانند به راحتی به راحتی به محل مسابقه دسترسی داشته باشند.

 

مسابقات رشته اسکیت فری استایل در ایران

مسابقات رشته اسکیت فری استایل در ایران به انواع مختلفی تقسیم می شود. این مسابقات که می تواند به صورت جهانی همانند مسابقات کاپ آزاد مارشال کاپ یا مسابقات باشگاهی تیم اسکیت ان استار باشد. همچنین مسابقاتی زیر نظر فدراسیون اسکیت جمهوری اسلامی ایران جهت انتخابی تیم ملی اسپید اسلالوم یا لیگ اسپید اسلالوم برگزار می شود که در ادامه به هر کدام پرداخته می شود.

مسابقات مارشال کاپ در ایران

مسابقات مارشال کاپ مسابقاتی است که در هر سال در ایران برگزار می شود این مسابقات بالاترین سطح از مسابقات در ایران است که در آن بازیکنان خارجی و ایرانی با هم به رقابت می پردازند. داوری این مسابقات را داوران رسمی و بین المللی و داوران ایرانی به عهده دارند. در این مسابقات شاخه های کلاسیک، بتل، اسپید اسلالوم و اسلاید برگزار می شود.

 

امیدوارم مطالب فوق براتون مفید بوده باشه لطفا برای هرچه بهتر شدن کیفیت مطالب نظرات خودتون در زیر به صورت دیدگاه به اشتراک بزارید. فراموش نکنید که با اشتراک گذاشتن این متن و ارسال برای دوستانتون می تونید از ما حمایت کنید.

 

3.7/5 - (3 امتیاز)
دسته‌بندی رشته های اسکیت
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

17 پاسخ به “معرفی رشته اسکیت فری‌استایل و زیرشاخه‌های آن به طور کامل”

  1. با سلام و عرض تشکر بابت مطالب بسیار مفیدتون. ذکر نکات فنی طبقه بندی شده و توضیحات اصولی سایت شما رو نسبت به بقیه سایت های فعال در این حوزه متمایز و دلچسب تر کرده. تلاش در جذب افراد به سمت ورزش بسیار کار مفیدی است که سایت شما جذابیت زیادی در این راستا دارد. موفقیت روزافزون و گسترش فعالیت هاتون رو براتون آرزومندم.

    1. سلام جناب فقیهی ممنون از لطف شما.البته هنوز جای کار بسیار زیادی داره و انشاالله بتونیم مطالب مفید و جذابی در اختیار علاقمندان و ورزشکاران بزاریم.

  2. واقعا ممنوونم خیلی عالی و کامل و مفید بود، مخصوصا با فیلما ادم دقیق تر متوجه میشه که هر کدوم دقیقا چجورین، سپاس

    1. سلام ممنون از شما که مطالعه کردید و نظرتون با ما به اشتراک گذاشتید حتمی در بروزرسانی های بعدی ویدیو های بیشتر گذاشته می شود.

        1. سلام خیر شرایط سنی خاصی نداره معمولا کشورهای مثل روسیه و چین هنرجوهایی از 5 سال در سطح بالا دارند توی ایران یکم سن شروع بالاتره حدود 7-8 اما به طور کلی تو هر سنی میتونید به صورت تفریحی هم از رشته اسکیت فری استایل لذت ببرید.

  3. سلام.ممنون از شما.من 6 سال هست که اسکیت فری استایل کار میکنم. ولی بعد از خواندن این مقاله متوجه شدم بعضی از نکات رو نمیدونستم.واقعا ممنونم از شما.

  4. سلام و درود بسیار مفصل و استادانه گفتید جوری که من مبتدی هم چیزهایی درک کردم اما به آموزش های 4 سطح فری استایل شما که نگاه کردم برام جای سوال شد تمام حرکات اونجا که 51 حرکت هست رو دیدم و تمام حرکات به نوعی یا ماریچ بودن یا ضربدری و خبری از نشستنیها و چرخشیها نبود. حالا که اینجا رو دیدم حس کردم شاید مثل بخش کلاسیک که شامل بخشهای تک چرخ و چرخش و انعطاف و نشستنی و پرش ها و خودم اضافه میکنم لابد slalumها هست شما ترجیه دادید فقط در مورد یک بخش صحبت کنید و خب درست هم هست چون مطالب خیلی دیگه طولانی میشدند اما من به عنوان کسی که هزار کیلومتر دور هستم و راه دسترسی به چون شمایی رو ندارم ازتون میخواهم در هر زمان که تونستید در مورد سایر بخشها هم مطالبتون رو بگذارید. راستش اینجایی که من هستم ساید صفحه ی شما یک جورهایی دایرة المعارف اسکیتی هست و حرف شما رو آیه آسمانی میدونن

    1. سلام در رابطه بحث آموزشی چیزی که اینجا گذاشته شده توسط سایت kompako هست و توی بحث آموزش دیدگاه ها و روش های متفاوتی هست نمیتونیم به عنوان یه مرجع به این دسته بنده های آموزشی نگاه کنیم اما خوب از اونجایی که به نظر من نسبت به بقیه بهتر کار کردن ازش استفاده کردم.در مورد اسلالوم باید بگم که رشته ما اول اسلالومه بعد کلاسیک و بتل.در بین خانواده های حرکتی بیشترین تنوع رو خانواده wheeling و spins دارن و بقیه معمولا تنوع کمتری از لحاظ حرکتی دارند.فعلا درگیر این هستیم که بتونیم دوره آموزشی انلاین فری استایل تدوین کنیم که بهتر بتونیم آموزش بدیم و همه بتونن از یادگیری فری استایل بهرمند شن.در نهایت ممنونم از نظر لطفتون و قطعیتی وجود نداره ممکنه تو صحبت های من و این سایت هم اشتباهاتی باشه سعی کنید به قوانین جهانی که تو سایت wssa هست مراجعه کنید یا بحث آموزشی دیدگاه ها و روش های متفاوت ببنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + 10 =

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت